Në zonën e Tevronit, në Hania, Kretë në Greqi është inaguruar hapja e klasës së gjuhës shqipe.

Nismëtari i hapjes së klasës së gjuhës shqipe në Tevronit është Elvir Belba, nënkryetar i Shoqatës në Kissamu Hania. Ndërsa Vera Brozi ishte një prej mësueseve të gjuhës shqipe që ju bashkua grupit të nxënësve “Mësoj Shqip”.

Kjo është klasa e pestë e mësimit të gjuhës shqipe që hapet në qytetin e Hanjas.

Të pranishëm në inaugurim ishin Lulzim Cina, Kryetar i shoqatës Bashkimi Shqiptarëve në Iraklio, Shoqata Rrethimno, Shoqata e Emigrantëve në Hanja, Shoqata shqiptare Kissamu Hanja.

Elvir Belba, nismëtari i hapjes së kesaj klase në përshendetjen e rastit falënderoi Ambasadën Shqiptare në Athinë, Ministrinë e Jashtme, Ministrin e Diasporës për mbështetjen dhe Qendrën e Botimeve për Diasporën e cila mundëson mbërritjen në kohë të teksteve në gjuhën shqipe.

By admin

Leave a Reply