Shqiptarja Ermina Lekaj Prljaskaj është emëruar anëtare e Avokaturës së Shtetit në Kroaci. Ajo ka bërë betimin zyrtar si anëtare e Këshillit Shtetëror të Drejtësisë, duke nisur kështu një detyrë të re në shtetin Kroat.

“Ceremonia e sotme solemne e betimit në Avokaturën e Shtetit shënon fillimin e mandatit tim si anëtare e Këshillit të Avokatit të Shtetit. Integriteti dhe pavarësia e avokatit të shtetit janë e vetmja garanci e vërtetë për ruajtjen e rendit demokratik dhe vlerave themelore të garantuara nga Kushtetuta e Republikës së Kroacisë. Jam e bindur që me përpjekje të përbashkëta do të kontribuojmë në ndërtimin e mëtejshëm të institucioneve të shtetit të së drejtës.”, shkruan Ermina Lekaj Prljaskaj.

Në korrik të këtij viti shqiptarja Ermina Lekaj Prljaskaj ka arritur të fitojë mandatin e deputetes për herë të tretë në zgjedhjet parlamentare në Kroaci. (Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët”)

By admin