Arbëreshët Në Kosovë Me Dramën E Mario Calivas

Vepra “ARA” e dramaturgut arbëresh Mario Caliva do të vihet në skenë në Teatrin Kombëtarë të Kosovës.

Vepra “ARA” do vihet në skenë me titullin “GRUA” me regji të Arlinda Morina dhe me aktorët Minka Berisha dhe Qëndresa Loki. ” Jam shumë i lumtur që një nga tekstet e mia ka kapërcyer pragun e një teatri shumë të rëndësishëm. Faleminderit!” shkruan Mario Caliva.

Shfaqja do të vihet në skenë sot, dhe ditën e nesërme e shtunë. Mario Calivas është nje nga arbëreshët që lobon fort për ruajtjen e traditave dhe kulturës, si dhe shpreh domosdoshmërinë për mësimin e gjuhës arbëreshe tek brezat e rinj. (GDSH)

By admin