Piktori Endrit Mema Ekspozitë Me Flamuj Shqiptarë Ndër Shekuj

Me rastin e Festës sё Pavarësisë, Ditës sё Flamurit, piktori Endrit Mema ka ekspozuar pikturat e tij me flamurin shqiptar, shqiponjёn dykrenare ndër shekuj, si dhe simbolet kombёtare. Piktori Mema sjell në këtë ekspozitë flamujt e përdorur ndër shekuj, që nga ai i kohës së Skënderbeut.

“Mendimi për të punuar Flamurin kombëtarë më erdhi në fillim të këtij viti dhe kisha dëshirë ta ekspozoja në Vjenë, por më pas erdhi pandemia dhe izolimi. Gjatë karantinës nisa të shtoj flamunj të tjerë dhe mendova pse mos të sjell flamuj shqiptarë ndër shekuj, që nga nga flamuri në kohën e Skënderbeut. Unë më së shumti jam frymëzuar nga shqiponja duke e sjell në versione të ndryshme, siç është përdorur ndër vite nga qeveri të ndryshme”, shprehet piktori shqiptar Endrit Mema.

Ekspozita është realizuar në ambientet e Ambasadës Shqiptare në Vjenë dhe është sjell virtualisht për shikuesit.

Nëpërmjet kësaj video të ekspozitës virtual, Ambasadori Roland Bimo dhe stafi i Ambasadёs kanë përcjellë urimet e tyre për festën e pavarësisë. (GDSH)