Në emer të Zotit, Kombit dhe të Popullit, Shqiptar

Shkruan: Zenel Zyberi Kastrati

Në emer të Zotit. Kombit,dhe të popullit shqiptar, të trupit të ndarë, të pesë copave të Trupit të Arberit, të pesë trojeve të një truelli të Nenës Teutë, në emër të drejtësisë , të kohës dhe të kombit – të pesë vllëzërve arber, për këtë tokë të ulëmi e të bisedojmë kokë më kokë, për UNITET e mirëkuptim, JO dhunë brenda qenjës sonë, JO urrejtje, JO PERQAMJE ,JO HASMERI, por qetësi, pajtim e Ribashkim Kombetar.
“ Zeri i arësyes popull komb” në këto ditë ku gjendemi ditë këto të jetë të renda therretë qenjën e vetë që të zotrojë :
Ndergjegjëja, mirëkuptimi, arsyeja dhe morali Kombetar shqiptar.
“ Zeri i arsyes “ nuk do të marrë parasysh as përkatësitë partiake , e as ndasitë provinciale e krahinore.
“ Zeri i arsyes “ ulërinë:
“ Po na ikën Shqiperia”!
Po na vdesë Nëna!
Mbi të gjitha, të mendojmë e të punojmë për Shqipërinë!
Nga se mbi çdo politikë , mbi çdo parti, mbi çdo ideologji ,mbi gjithëçka dhe mbi të gjitha është Shqiperia!
Pësë troje , pësë copa të trupit të ndarë, të trupit arbër që pa drejtësishtë u nda më gardhë prej gjembash nga forca të shumta shovene, hegjemone, duke na përqarë që ngjajnë në gropa , ngjajnë në varre.
Ta ruajmë , ta forcojmë Shqipërinë. T’i vejmë kurorë!
Në as një mënyrë ta shkatrrojmë!
Të punojmë për ribashkim të trojeve tona etnike shqiptare.
Sepse Roberia në trojet tona si shumë ka zgjatur!
Pa Shqipëri nuk ka e as që do të ketë Kosovë, sot apo neser, nuk do të ketë as Shqipëri!
“ Zeri i arsyes” është që të dominojë e drejta e arsyes, logjike dhe e mendjës së shendoshë!
Gjeni i ynë është fajtor apo kemba e pushtuese shekullore e të huajve e tani edhe partitë tona politike mbi trojet tona mbolli të keqen, përqarjën në mes nesh, mes vllllzerve , familjeve, miqve që edhe vellau vellaut t’i bejë leqe.
Tani një tmerr i vertetë në trojet tona si në Kosovë si në Shqipëri – makabër.
Sulm kunder historisë, natyrës njrëzve,qenjës , gjakut,gjuhës dhe djepit të Nënës Shqipëri.
Faleminderit,
Këtu nga mergata shqiptare në Colorado SHBA