Grupi Kulturor “Shpirti Arbëresh” Realizon Këngën E Shkruar Nga At Santori

Grupi kulturor “Shpirti Arbëresh”, ka realizuar këngën e shkruar nga At Santori për të përshëndetur besimtarët arbëreshë me rastin e Krishtlindjes.

Në videon e publikuar nga artistja arbëreshe Elisabeth D’Elia, teksti i këngës shoqërohet me përkthimin e saj në italisht të mundësuar nga profesor Carmine Stamile.

Grupi kulturor “Shpirti Arbëresh” është krijuar për të mbajtur gjallë kulturën dhe rrënjët arbëreshe. “Prej kohësh ndjenim dëshirën për të afirmuar me zë të lartë origjinën tonë si arbëresh. Kështu vendosëm të rikthenim këngë të vjetra arbëreshe dhe në 2010 lindi projekte “Shpirti Arbëresh”, thënë ndryshe shpirti i shqiptarëve të Italisë”, shpreheshin themeluesit e grupit.

https://www.facebook.com