Mjeku Shqiptar Injekton Vaksinën E Parë Në Berlin

Në Gjermani ka nisur sot procesi i vaksinimit si në të gjitha vendet e Bashkimit Europian.

Në Berlin ka qenë doktori shqiptar Fatmir Dalladaku që ka bërë vaksinës pacientes së parë atje. Bëhet fjalë për një të moshuar 101-vjeçare në azilin e pleqve në Steglitz të Berlinit, sipas BZ-Berlin.de.

Vaksinat që është duke përdorur Bashkimi Europian janë ato të kompanisë Pfizer dhe BioNTech.

Sipas DW, Federata shpërndau disa dhjetëra mijëra doza vaksine të firmës BioNTech në rreth 27 qendra magazinimi në landet gjermane. Nga aty vaksina, sipas planifikimit, dërgohet në qendrat e vaksinimit që filluan sot me vaksinimin. Së pari do të vaksinohen personat mbi moshën 80 vjeç, forcat e kujdesit shëndetësor dhe sidomos personeli i rrezikuar në spitale.(DiasporaShqiptare)