Shkrimtarja shqiptare e nis 2021-in me çmimin e parë letrar

Shkrimtarja Irma Kurti ka fituar një tjetër çmim, duke e nisur kështu me trofe vitin 2021.

Shkrimtarja shqiptare ka fituar çmimin e parë për romanin e saj në gjuhën italiane “In assenza di parole” (Në mungesë të fjalëve), i cili vazhdon të vlerësohet nga kritika dhe nga juritë e konkurseve letrare ndërkombëtare në Itali.

Vitin e kaluar, romani i Irma Kurtit u shpall si një nga “200 librat më të bukur në Itali” në Konkursin Letrar Ndërkombëtar “Tre ngjyrat” ndërsa në 2019 me çmimin e jurisë në Konkursin “Golden Books Awards” si dhe finaliste në Konkursin e madh letrar “Casa Sanremo Writers”.

“Ky libër i shkruar mbi shënimet e ditarit të babait tim trajton tematikat e jetës së një familjeje në emigracion e sfidat e përditshme që i duhet të përballojë. Falenderoj Presidenten e çmimit Marina Pratici për këtë vlerësim prestigjoz që më bën të ndihem vërtet krenare. Ju uroj shëndet, gëzime e të ndajmë së bashku vetëm lajme të bukura gjatë 2021”, shprehet shkrimtarja Irma Kurti.