Shqiptarët Festuan 28 Nëntorin Në “Folenë E Shqiponjës”

Dhjetëra bashkëkombas u mblodhën këtë vit me rastin e Ditës së Flamurit për të festuar në Vreshtarinë “Aquila’s Nest Vineyards” (Foleja e Shqiponjës), në Newtown, Connecticut.

Edhe pse masat anti-COVID nuk i lejojnë grumbullimet masive shqiptarët në SHBA nuk kanë rezituar pa festuar ditën e pavarësisë, gjithmonë duke respektuar disa nga masat e nevojshme. Vendi që ata zgjohën për të festuar nuk është i rastësishëm, por është një streh e bukur me elementë tipikë shqiptarë në Amerikën e largët.

“Aquila’s Nest Vineyards” (Foleja e Shqiponjës) është një biznes i ngritur nga dy shqiptarët Neviana dhe Ardiani. Për krijimin e tij, dy shqiptarët janë frymëzuar nga simbole shqiptare dhe histori të mitologjisë së lashtë.

Neviana dhe Ardiani janë të dy inxhinierë që punojnë në profesionin e tyre me kohë të plotë. Ky biznes ishte rezultat i pasionit dhe dashurisë për verërat dhe atdheun. Lidhja me atdheun, por edhe një element nga mitologjia e lashtë i shtynë që ta quajnë
“Foleja e Shqiponjës” këtë kënd të universit. (DiasporaShqiptare)