Shqiptari bëhet baba i katërnjakëve në Gjermani

Katërnjak kanë lindur në Klinikën e Gjinekologjisë në spitalin e Augsburgut. Kjo gjë ndodh një herë në 100 vjet mesatarisht pa terapi të fertilitetit.

Së pari erdhi Leoni pastaj Luis, vazhdoi Aroni dhe në fund Beni. Lindja e katërnjakëve të Michaela Seidl dhe partnerit të saj Valmir Bytyqit në spitalin e Augsburgut zgjati tre minuta.

Fatmirësisht të katër djemtë janë në gjendje shumë të shëndetshme dhe të gjithë peshonin 1.300 gramë.

Por, për shkak se ata duhej të vinin në jetë me prerje cezariane dy muaj më herët, ata ndodhen në kujdesin intensiv për fëmijë të parakohshëm dhe më pas dolën.

Të katërt ushqehen ende përmes një tubi gastrik, por gradualisht ata kalojnë në një formulë speciale të shishes.

Lindja e katërnjakëve pa terapi për fertilitet është jashtëzakonisht e rrallë.

Ekspertët vlerësojnë se ka lidhje të katërnjakëve në 1.853 raste.

Nëna Michaela dhe babai Valmir vijnë çdo ditë për të përqafuar fëmijët e tyre dhe për ti parë ata si janë.