FOTO/ ‘Taksia ajrore’ e metropoleve, ‘Lamborgini’ po projekton helikopterin e së ardhmes?

Pasi ka ekspériméntuar me sukses në séktorin e mjetéve detare, duket se në të ardhmén e afërt, Lamborghini, do t’i përkushtóhet edhe prodhimit të helikópterëve të lúksit.

Dizajnuési i njohur i kësaj kompánie, Tomas Zumalacarregui Arregui, ka projektuar një modél hélikoptéri máhnitës.

Supér-mjéti quhet “Falco” dhe mund të shërbéjë edhe si një “taksi flutúruese” mbi qytete dhe métropóle, pasi përveç pilótit, mjeti ka një kápacitét prej 9 vendesh.

Sipas Arregui, “Falco” gjithashtu mund të arrijë shpéjtësi të lártë falë modelit të saj aérodinámik.

“Falco” konsiderohet si “Lamborghini” imágjinar i botës së hélikoptérëve.

Megjithatë, përsa i përket pjésës së bréndshme të hélikopterit, nuk ka asnjë pámje se si mund të jetë, pasi dizájnuesi thotë se, është ende një ‘púnë në zhvillim’.