• October 20, 2020

COVID-19: Tre të vdekur e 281 raste të reja

Gjatë 24 orëve të fundit në Shqipëri janë regjistruar 281 raste të reja nga gjithsej 1.276 teste të kryera për koronavirus, ka bërë të ditur Ministria e Shëndetësisë. Janë shëruar 70 …

Perspektivlos: Albaniens Jugend flieht aus den Bergen (VIDEO)

Junge Menschen verlassen das Korab-Gebirge in Albanien, um anderswo besser zu leben. Umweltschützer wollen die einzigartige Natur dort erhalten und die Jungen zum Bleiben ermutigen. Im Korab-Gebirge in Ostalbanien ist das …

Statusi i pavarësisë së Kosovës është i panegociueshëm sipas së drejtës ndërkombëtare

Duhet mbajtur parasyh faktin se deri më sot (1945-2020), pas njohjes së pavarësisë së ndonjë shteti, siç është së fundi, edhe rasti Kosovës së Shqipërisë Etnike(17 shkurt 2008), nuk ka ndodhur …

DINJITETI, TRADHTIA, LUFTËRAT DHE TRAGJIKOMEDIA

Patriotizmi është ndjenjë dashurie e besnikërie për atdheun dhe për popullin e vet! Për udhëheqësit politikë që udhëheqin popuj dhe vende në transformim, me të njëjtat telashe, brenga e halle, (dinjiteti, …

COVID-19: Tre të vdekur e 281 raste të reja

Gjatë 24 orëve të fundit në Shqipëri janë regjistruar 281 raste të reja nga gjithsej 1.276 teste të kryera për koronavirus, ka bërë të ditur Ministria e Shëndetësisë. Janë shëruar 70 …

Perspektivlos: Albaniens Jugend flieht aus den Bergen (VIDEO)

Junge Menschen verlassen das Korab-Gebirge in Albanien, um anderswo besser zu leben. Umweltschützer wollen die einzigartige Natur dort erhalten und die Jungen zum Bleiben ermutigen. Im Korab-Gebirge in Ostalbanien ist das …

Statusi i pavarësisë së Kosovës është i panegociueshëm sipas së drejtës ndërkombëtare

Duhet mbajtur parasyh faktin se deri më sot (1945-2020), pas njohjes së pavarësisë së ndonjë shteti, siç është së fundi, edhe rasti Kosovës së Shqipërisë Etnike(17 shkurt 2008), nuk ka ndodhur …

DINJITETI, TRADHTIA, LUFTËRAT DHE TRAGJIKOMEDIA

Patriotizmi është ndjenjë dashurie e besnikërie për atdheun dhe për popullin e vet! Për udhëheqësit politikë që udhëheqin popuj dhe vende në transformim, me të njëjtat telashe, brenga e halle, (dinjiteti, …

Marrëveshja me Serbinë/ Thirrja e fortë e nipit të Adem Jasharit: Të mos preket Kushtetuta

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, i cili është njëkohësisht edhe djali i Hamëz Jasharit dhe nipi i komandantit legjendar të UÇK, Adem Jashari përmes një postimi në Facebook u …

Këshilla Nacionale për gjitha pakicat në Kosovë e jo Asociacion të pakicës Serbe!

Shkruan: Refik HASANI Asociacioni që aqë shumë flitet jo vetëm në opinion por edhe në instanca tona e deri në Bruksel është i dëmshëm dhe paraqet një rast të rrallë në …

Shqiptarët qeverisen nga insektet e kalbura

Shqiptarët qeverisen nga insektet e kalbura Nga Aurel Dasareti, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike. Liria për shqiptarët do të thotë liri për të zgjedhur se skllevër të kujt duan të jenë. Dhe, …

E vërteta e munguar e vrasjes e mitropolitit të Korçës, Foti Kalpidis në vitin 1906

Nga Elvi Sidheri Në përpjekje për ta treguar historinë me “fakte”, jo legjenda apo gojëdhëna, ky shkrim do të synojë të zbardhë përmes dëshmive të kohës, një të vërtetë historike të …

Mëkatarja Europë dhe antishqiptarizmi, shovinizmi e genocidi sllavo-grek

Nga Skënder Sadri KAPITI Mëkatarja Europë dhe antishqiptarizmi, shovinizmi e genocidi sllavo-grek Jo vetëm historia shqiptare, por gjithë historia ballkanike dhe europiane duhet rishkruar. Historia serbe, greke dhe deri e gjithe …

Legislators face law for flouting virus rules

Three parliamentarians in Albania were fined by police on Friday for not wearing face masks in public. Wearing masks in public places is mandatory under the country’s COVID-19 measures and carries …