• October 20, 2020

COVID-19: Tre të vdekur e 281 raste të reja

Gjatë 24 orëve të fundit në Shqipëri janë regjistruar 281 raste të reja nga gjithsej 1.276 teste të kryera për koronavirus, ka bërë të ditur Ministria e Shëndetësisë. Janë shëruar 70 …

Perspektivlos: Albaniens Jugend flieht aus den Bergen (VIDEO)

Junge Menschen verlassen das Korab-Gebirge in Albanien, um anderswo besser zu leben. Umweltschützer wollen die einzigartige Natur dort erhalten und die Jungen zum Bleiben ermutigen. Im Korab-Gebirge in Ostalbanien ist das …

Statusi i pavarësisë së Kosovës është i panegociueshëm sipas së drejtës ndërkombëtare

Duhet mbajtur parasyh faktin se deri më sot (1945-2020), pas njohjes së pavarësisë së ndonjë shteti, siç është së fundi, edhe rasti Kosovës së Shqipërisë Etnike(17 shkurt 2008), nuk ka ndodhur …

DINJITETI, TRADHTIA, LUFTËRAT DHE TRAGJIKOMEDIA

Patriotizmi është ndjenjë dashurie e besnikërie për atdheun dhe për popullin e vet! Për udhëheqësit politikë që udhëheqin popuj dhe vende në transformim, me të njëjtat telashe, brenga e halle, (dinjiteti, …

Statusi i pavarësisë së Kosovës është i panegociueshëm sipas së drejtës ndërkombëtare

Duhet mbajtur parasyh faktin se deri më sot (1945-2020), pas njohjes së pavarësisë së ndonjë shteti, siç është së fundi, edhe rasti Kosovës së Shqipërisë Etnike(17 shkurt 2008), nuk ka ndodhur …

Marrëveshja me Serbinë/ Thirrja e fortë e nipit të Adem Jasharit: Të mos preket Kushtetuta

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, i cili është njëkohësisht edhe djali i Hamëz Jasharit dhe nipi i komandantit legjendar të UÇK, Adem Jashari përmes një postimi në Facebook u …

Këshilla Nacionale për gjitha pakicat në Kosovë e jo Asociacion të pakicës Serbe!

Shkruan: Refik HASANI Asociacioni që aqë shumë flitet jo vetëm në opinion por edhe në instanca tona e deri në Bruksel është i dëmshëm dhe paraqet një rast të rrallë në …