• June 18, 2021

Kosovo Election Analysts: Problems Remain little hope for this

Kosovo Election Analysts: Problems Remain little hope for this (From Fjoralba Jeminaj) The fight against the pandemic, the vaccination of citizens in the near future and the economic recovery are dominating …

Kosovo Stronger than ever

Kosovo Stronger than ever The people of Kosovo have spoken! Albin Kurti has spoken! Vetevendosje is about to transform Kosova (Kosovo)! No more suppression, no more corruption…it’s about to be an …

Kosovo Election Analysts: Problems Remain little hope for this

Kosovo Election Analysts: Problems Remain little hope for this (From Fjoralba Jeminaj) The fight against the pandemic, the vaccination of citizens in the near future and the economic recovery are dominating …

Biden encourages Vucic to recognize Kosovo

Biden encourages Vucic to recognize Kosovo US President Joe Biden has said the United States remains steadfast in its support for Serbia’s European integration, but has called for reforms and an …

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments Prime Minister Rama was today in the Gjirokastra region, where he has held several meetings, among …

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment US Ambassador to Albania Yuri Kim said today in a comment that Albania has the potential to attract US …

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours The Albanian Ministry of Health said today (04.02.2021) that 3974 coronavirus tests have been performed in …

Voting only with Kosovo documents

Voting only with Kosovo documents Zarko Ristic from northern Kosovo says he was provided with a Kosovo document when he planned to go to Shkodra, Albania, to visit a historic monument. …

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad Literature breaks down walls, especially in prison. Based on this, the National Agency of the Diaspora and the Publishing …

Kadastra Shqiptare Bën Njoftimin: Ndryshon Formati I Dokumenteve Të Pronësisë

Kadastra Shqiptare Bën Njoftimin: Ndryshon Formati I Dokumenteve Të Pronësisë Kadastra shqiptare ditën e sotme ka bërë njoftimin e rëndësishëm në lidhje me ndryshimin e formatit së dokumenteve të pronësisë. Përmes …

Sipërmarrësi Shqiptar Blen Kompaninë 100-Vjeçare Në Nagold

Sipërmarrësi Shqiptar Blen Kompaninë 100-Vjeçare Në Nagold Kompania shqiptare në Nagold të Gjermanisë, në pronësi të Zecir Gashit tashmë është rritur edhe më shumë. Kjo kompani ka marrë përsipër edhe kompaninë …

Destinacione Shqiptare / Sheleguri I Leskovikut, Parku Që Nuk Duhet Humbur

Destinacione Shqiptare / Sheleguri I Leskovikut, Parku Që Nuk Duhet Humbur Gërmenj-Shelegur është nga ato rrugë që të fal një pamje piktoreske, peizash mahnitës dhe që të lë pa frymë. Ndodhet …

Parashikimi I Institutit Të Vjenës Për Ekonominë E Shqipërisë

Parashikimi I Institutit Të Vjenës Për Ekonominë E Shqipërisë Sipas parashikimeve të reja të lëshuara së fundmi nga Instituti i Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare rimëkëmbja e ekonomive të Evropës Lindore …

BSH / Vetëm 33% E Vlerës Së Remitancave Hyri Nga Llogaritë Bankare Të Individëve

BSH / Vetëm 33% E Vlerës Së Remitancave Hyri Nga Llogaritë Bankare Të Individëve Vitin e kaluar, individët në Shqipëri morën rreth 42 miliardë lekë ose rreth 340 milionë euro transferta …

Eksportet “Made In Albania”/ Tregje Të Reja Në SHBA, Kinë, Itali E Arabi Saudite

Eksportet “Made In Albania”/ Tregje Të Reja Në SHBA, Kinë, Itali E Arabi Saudite Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, ka hapur tregje të reja për eksportet e produkteve të bulmetit …

Rekord I Ri I Prezencës Së Pelikanit Kaçurrel Në Vjosë-Nartë

Rreth 179 pelikanë kaçurrel (Pelecanus crispus) u numëruan ditën e sotme në zonën e Peizazhit të Mbrojtur Vjosë-Nartë nga kërkuesit. Ky raportim, përfaqëson numrin më të madh të këtij lloji të …

Vendimi/Aktivitet Me Mjet Lundrues Vetëm Nga Operatorët Turistikë Të Certifikuar

Bizneset që kryejnë aktivitete me mjete lundruese për qëllime turistike dhe argëtimi, si për motorët e ujit, rafting, kanoe, zhytje etj, duhet të jenë të licencuar si “operator turistik” dhe të …

Agjencia E Vlerësimit Moody’s Konfirmon Qëndrueshmërinë E Ekonomisë Shqiptare

Vlerësimit “Moody’s” konfirmon për Shqipërinë vlerësimin aktual në “B1”, si dhe me perspektivën “e qëndrueshme”. Sipas Moody’s, pandemia e koronavirusit ka prekur Shqipërinë për shkak të kufizimeve të brendshme, si dhe …