• August 3, 2021

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments Prime Minister Rama was today in the Gjirokastra region, where he has held several meetings, among …

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment US Ambassador to Albania Yuri Kim said today in a comment that Albania has the potential to attract US …

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours The Albanian Ministry of Health said today (04.02.2021) that 3974 coronavirus tests have been performed in …

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad Literature breaks down walls, especially in prison. Based on this, the National Agency of the Diaspora and the Publishing …

Professor Kristian Bukuroshi “Grand Master”, An Albanian Erudite Intellectual

Professor Kristian Bukuroshi “Grand Master”, An Albanian Erudite Intellectual Ruki Kondaj By Ruki Kondaj On the morning of January 31, I received some sad news from Ilir Lena, producer of “Albanian …

Croatia / Albanian Footballer Record Speed, Second After Cristiano Ronaldo

Croatia / Albanian Footballer Record Speed, Second After Cristiano Ronaldo Albanian footballer Albi Doka in August last year signed a 4-year contract with the Croatian team, Nova Gorica. In just a …

Remittances, A Guide To The Development Of Albania

Remittances, A Guide To The Development Of Albania The role and importance of the Albanian Diaspora in Germany in the economic and social development of Albania was the topic of discussion …

Italy / Redi Vyshka, Successful Albanian In Startup And Project For Albania

Italy / Redi Vyshka, Successful Albanian In Startup And Project For Albania The dream across the Adriatic was Italy in 1998 for Redi Vyshka, where his father was waiting for him …

USA / Sarah Behar, The Mysterious Singer Of The ’20s Who Sang “Aman Doktor!”

USA / Sarah Behar, The Mysterious Singer Of The ’20s Who Sang “Aman Doktor!” “Aman doctor!” is one of the songs that in the ’20s and’ 40s was sung by an …

“TË LINDËSH DOKTOR DHE TË VDESËSH LYPËS”

“TË LINDËSH DOKTOR DHE TË VDESËSH LYPËS” Fillimi është i artë sepse “doktoret nuk burgosen”. Ata respektohen si uji i pakët! Një fjali e urtë, thotë; aty ku ka mjek te …

“HORIZON EUROPE, PROGRAIMI I BASHKIMIT EUROPIAN I PARASHIKUAR PËR SHTATË VITET E ARDHSHME”

“HORIZON EUROPE, PROGRAIMI I BASHKIMIT EUROPIAN I PARASHIKUAR PËR SHTATË VITET E ARDHSHME” ” HORIZONTI I EVROPËS” është një program i suksesshëm i Bashkimit Europian i cili duke filluar nga viti …

Kim Mehmeti: ‘Shqipëritë’ tona tkurren, e burrështetasit tanë pasurohen

Kim Mehmeti: ‘Shqipëritë’ tona tkurren, e burrështetasit tanë pasurohen Nga Kim Mehmeti Ka burrështetas që e han dhe e harxhojnë popullin dhe vendin e vet dhe, ka burrështetas që e begatojnë …

Sёmundja qё po rrёnon shqiptarёt

Sёmundja qё po rrёnon shqiptarёt!? Nga Dr. Asllan Tahiraj Ky ishte titulli i njё artikulli nё njё nga mediat mё tё ndjekura nga shqiptarёt. Nё fakt ky titull tradhtonte vetveten, sepse …

Ja kush paguhet nga Athina per te destabilizuar shtetin Shqiptar

Ja kush paguhet nga Athina per te destabilizuar shtetin Shqiptar Doni fakte , subjekte dhe emra ju ? Ja u jap une me shumice madje……ne fakt ju a jep vete shtypi …

Votat e politikës së jashtme

Votat e politikës së jashtme Preç Zogaj Atë e bëri të jashtëzakonshme ceremonia e pritjes me shumë elemente dhe simbole të Perandorisë otomane, sikurse edhe programi i veçantë i krejt vizitës …

Shqiptarët të tradhtuar nga politikanët e saj/SHBA dhe Turqia në luftë që mos t’i japim territoret Greqisë

Shqiptarët të tradhtuar nga politikanët e saj/SHBA dhe Turqia në luftë që mos t’i japim territoret Greqisë SHBA dhe Turqia ka 10 vite që përpiqen të ndalojnë kokat e politikës së …

” ÇDO POPULL MERITON, QEVERINË QË VOTON “

” ÇDO POPULL MERITON, QEVERINË QË VOTON ” Kështu do e nisja këtë shkrim teksa në morinë e postimeve të statuseve, të fotove, të videove në rrjete sociale ndeshem jo vetëm …

Viti Ndryshe I Organizatës Dy-Gjuhësore AADLC Dhe Shkollës Children Of The Eagle

Viti Ndryshe I Organizatës Dy-Gjuhësore AADLC Dhe Shkollës Children Of The Eagle Nga Drita Gjongecaj Viti që po lëmë pas ka qenë me shumë sfida edhe për organizatën tone ashtu si …

Na kanë ndarë për së gjalli

Na kanë ndarë për së gjalli NGA: NASHO BAKALLI U bënë thuajse pesëdhjetë vite qysh se shkela për të parën herë tokën shqiptare të Kosovës. Mësova atje shprehjen “Na kanë ndarë …