• August 3, 2021

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments Prime Minister Rama was today in the Gjirokastra region, where he has held several meetings, among …

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment US Ambassador to Albania Yuri Kim said today in a comment that Albania has the potential to attract US …

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours The Albanian Ministry of Health said today (04.02.2021) that 3974 coronavirus tests have been performed in …

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad Literature breaks down walls, especially in prison. Based on this, the National Agency of the Diaspora and the Publishing …

Professor Kristian Bukuroshi “Grand Master”, An Albanian Erudite Intellectual

Professor Kristian Bukuroshi “Grand Master”, An Albanian Erudite Intellectual Ruki Kondaj By Ruki Kondaj On the morning of January 31, I received some sad news from Ilir Lena, producer of “Albanian …

Croatia / Albanian Footballer Record Speed, Second After Cristiano Ronaldo

Croatia / Albanian Footballer Record Speed, Second After Cristiano Ronaldo Albanian footballer Albi Doka in August last year signed a 4-year contract with the Croatian team, Nova Gorica. In just a …

Remittances, A Guide To The Development Of Albania

Remittances, A Guide To The Development Of Albania The role and importance of the Albanian Diaspora in Germany in the economic and social development of Albania was the topic of discussion …

Italy / Redi Vyshka, Successful Albanian In Startup And Project For Albania

Italy / Redi Vyshka, Successful Albanian In Startup And Project For Albania The dream across the Adriatic was Italy in 1998 for Redi Vyshka, where his father was waiting for him …

USA / Sarah Behar, The Mysterious Singer Of The ’20s Who Sang “Aman Doktor!”

USA / Sarah Behar, The Mysterious Singer Of The ’20s Who Sang “Aman Doktor!” “Aman doctor!” is one of the songs that in the ’20s and’ 40s was sung by an …

FOTO/ ‘Taksia ajrore’ e metropoleve, ‘Lamborgini’ po projekton helikopterin e së ardhmes?

FOTO/ ‘Taksia ajrore’ e metropoleve, ‘Lamborgini’ po projekton helikopterin e së ardhmes? Pasi ka ekspériméntuar me sukses në séktorin e mjetéve detare, duket se në të ardhmén e afërt, Lamborghini, do …

Rregulli i ri, nuk mund ta përdorni WhatsApp-in nëse nuk pranoni t’i jepni të dhënat Facebook-ut

Rregulli i ri, nuk mund ta përdorni WhatsApp-in nëse nuk pranoni t’i jepni të dhënat Facebook-ut Me mbi 2 miliardë përdorues aktivë në të gjithë botën, WhatsApp është një nga aplikacionet …

Holandë/Një Shqiptare Mes 11 Më Të Mirëve Në Fushën E Inteligjencën Artificiale

Holandë/Një Shqiptare Mes 11 Më Të Mirëve Në Fushën E Inteligjencën Artificiale Sindi Shkodrani është vajza shqiptare që është përzgjedhur mes 11 më të mirëve në fushën e inteligjencës artificiale që …

BNT Electronics, zgjidhje për biznesin tuaj, firma e parë e certifikuar në Shqipëri sjell sistemin eBills për fiskalizimin

BNT Electronics, zgjidhje për biznesin tuaj, firma e parë e certifikuar në Shqipëri sjell sistemin eBills për fiskalizimin BNT Electronis, firma e parë e certifikuar në Shqipëri për tregtimin e kasave …

Astronomja Shqiptare Tregon Përvojën E Saj Në NASA

Astronomja Shqiptare Tregon Përvojën E Saj Në NASA Pandemia COVID-19 gjatë vitit 2020 ka ndikuar te të gjithë njerëzit, duke vështirësuar planet për realizimin e pojekteve të tyre. Viti 2020 nuk …

Shqiptarja Pjesë E Grupit Organizues Të Dozave Të Vaksinës Në SHBA

Shqiptarja Pjesë E Grupit Organizues Të Dozave Të Vaksinës Në SHBA Alma Doraci, e lindur në qytetin bregdetar të Durrësit, prej 25 vitesh jeton në Bloomington të shtetit Indiana, SHBA së …

Doruntina Berisha Mes Fizikës Dhe Juridikut Dhe Një Platformë Online Në Pandemi

Doruntina Berisha Mes Fizikës Dhe Juridikut Dhe Një Platformë Online Në Pandemi Studime të dy fushave në kahe të ndryshme, mes shkencave ekzakte dhe shoqërore Doruntina Berisha ia ka dalë më …

Fizikanti Jon Syla pranohet për të studiuar në Harvard

Fizikanti Jon Syla pranohet për të studiuar në Harvard Pjesëtari i Institutit Atomi, Jon Syla, është pranuar në Harvard për të studiuar fizikë dhe neuroshkencë. Këtë e ka bërë të ditur …

BE rregulla të reja strikte për Google, Facebook, Amazon dhe Apple

BE rregulla të reja strikte për Google, Facebook, Amazon dhe Apple Komisioni Evropian ka hartuar një draft që synon të vendosë rregulla të reja për gjigandët e teknologjisë Google, Facebook, Apple …

Implantet eksperimentale të trurit në majmunë ofrojnë shpresë për rikthimin e shikimit tek personat e verbër

Implantet eksperimentale të trurit në majmunë ofrojnë shpresë për rikthimin e shikimit tek personat e verbër Shkencëtarët janë një hap më afër rikthimit të shikimit të personave të verbër duke përdorur …