• August 3, 2021

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments

PM Rama: Përmeti expects Arab investments, Emirates Crown Prince has expressed interest for tourism investments Prime Minister Rama was today in the Gjirokastra region, where he has held several meetings, among …

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment

Skavica Hydropower Plant, Yuri Kim: Albania has potential to attract US investment US Ambassador to Albania Yuri Kim said today in a comment that Albania has the potential to attract US …

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours

Covid-19 update; 1052 new cases and 14 losses of life in the last 24 hours The Albanian Ministry of Health said today (04.02.2021) that 3974 coronavirus tests have been performed in …

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad

The “Donate Books” Initiative, For Albanians Suffering From Deprivation Of Liberty Abroad Literature breaks down walls, especially in prison. Based on this, the National Agency of the Diaspora and the Publishing …

Professor Kristian Bukuroshi “Grand Master”, An Albanian Erudite Intellectual

Professor Kristian Bukuroshi “Grand Master”, An Albanian Erudite Intellectual Ruki Kondaj By Ruki Kondaj On the morning of January 31, I received some sad news from Ilir Lena, producer of “Albanian …

Croatia / Albanian Footballer Record Speed, Second After Cristiano Ronaldo

Croatia / Albanian Footballer Record Speed, Second After Cristiano Ronaldo Albanian footballer Albi Doka in August last year signed a 4-year contract with the Croatian team, Nova Gorica. In just a …

Remittances, A Guide To The Development Of Albania

Remittances, A Guide To The Development Of Albania The role and importance of the Albanian Diaspora in Germany in the economic and social development of Albania was the topic of discussion …

Italy / Redi Vyshka, Successful Albanian In Startup And Project For Albania

Italy / Redi Vyshka, Successful Albanian In Startup And Project For Albania The dream across the Adriatic was Italy in 1998 for Redi Vyshka, where his father was waiting for him …

USA / Sarah Behar, The Mysterious Singer Of The ’20s Who Sang “Aman Doktor!”

USA / Sarah Behar, The Mysterious Singer Of The ’20s Who Sang “Aman Doktor!” “Aman doctor!” is one of the songs that in the ’20s and’ 40s was sung by an …

Vota E Diasporës Në Diskutimet E Ambasadorëve Të OSBE Dhe BE-Së Në Tiranë

Vota E Diasporës Në Diskutimet E Ambasadorëve Të OSBE Dhe BE-Së Në Tiranë Vota e shqiptarëve jashtë vendit ka qenë një ndër temat e diskutuara në një takim online informativ të …

Diaspora/ Jam rikthyer për të kontribuar për vendin tim. Të emigroj sërish opsion jo primar…

Diaspora/Jam rikthyer për të kontribuar për vendin tim. Të emigroj sërish opsion jo primar… Lulzim Baumann ka kryer studimet baxhelor në Agro-Mjedis edhe Ekologji ne Universitetin Bujqesor të Tiranës. Më tej, …

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar kërkon nga KQZ të shohë me përgjegjësi dhe seriozitet verifikimin e çdo aplikanti në diasporë

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar kërkon nga KQZ të shohë me përgjegjësi dhe seriozitet verifikimin e çdo aplikanti në diasporë Winter ImmuStrong Lobi Euro-Atlantik Shqiptar, ka reaguar për me replikat e shumta të …

Pirro i Epirit shkatërronte ushtritë romake dhe Kartagjene, si dhe ideoj një urë midis Shqipërisë dhe Italisë

Pirro i Epirit shkatërronte ushtritë romake dhe Kartagjene, si dhe ideoj një urë midis Shqipërisë dhe Italisë Pirroja, sipas Plinit, ishte i pari që konceptoi një urë të ngjashme përmes Adriatikut …

Marie Gjura 22-vjeçarja nga Librazhdi që humbi jetën në Greqi

Marie Gjura 22-vjeçarja nga Librazhdi që humbi jetën në Greqi Marie Gjura është vajza 22 vjeçare nga Librazhdi, e cila humbi jetën pak ditë më parë në Selanik të Greqisë. Ajo …

Rekord në rajon e Europë/ Ja sa shqiptarë jetojnë në SHBA

Rekord në rajon e Europë/ Ja sa shqiptarë jetojnë në SHBA Amerika është ëndrra e shumë shqiptarëve që çdo vit nxitojnë që të bëjnë lotarinë për të shkuar në vendin e …

Pse nuk lejohen shkollat në gjuhën shqipe në Greqi e Turqi

Pse nuk lejohen shkollat në gjuhën shqipe në Greqi e Turqi Hasan Luçi Shkollat e shumta të niveleve të ndryshme, nga fillore në universitete, të Turqisë dhe Greqisë në Shqipëri u …

“Kur shkolla ndryshon”, dokumentari i Rai-t mbi ruajtjen e kulturës shqiptare

“Kur shkolla ndryshon”, dokumentari i Rai-t mbi ruajtjen e kulturës shqiptare San Marzano është një nga komunat arbëreshe në Jug të Italisë, ku janë ruajtur gjuha, traditat dhe këngët shqipe. Në …

Historia e panjohur e sundimtarit të Egjiptit, me origjinë shqiptare

Historia e panjohur e sundimtarit të Egjiptit, me origjinë shqiptare Ka historianë që thonë se origjina e Mehmet Aliut (ose Muhamed Ali Pashës), sundimtarit të Egjiptit në shekullin e 19-të, është …